Huis kopen in Groningen?

De huizenmarkt in Groningen, stad en provincie, kent grote verschillen in ontwikkeling en omstandigheden. Wie een huis wil kopen, neemt daarom het beste een aankoopmakelaar in de arm. Die kent de lokale markt als geen ander. Bovendien: met een aankoopmakelaar krijg je meer voor elkaar.

 

Wat is een aankoopmakelaar?

Als je een huis op het oog hebt, kom je meestal eerst in contact met de makelaar van de verkoper. Die zal netjes informatie geven en alles over het huis vertellen. Maar het blijft natuurlijk de makelaar die door de verkoper is ingeschakeld om zijn huis te verkopen.

Dat betekent dat hij uitsluitend de belangen van de verkoper behartigt en niet die van jou. Dat begint al met de prijs van de woning. De makelaar van de verkoper wil een zo hoog mogelijke prijs voor zijn klant bedingen en jij wilt vanzelfsprekend zo weinig mogelijk betalen.

Het is daarom verstandig je onafhankelijk te laten adviseren. Door een makelaar die niet voor de verkoper werkt, maar voor jou. En dat noemen we een NVM-aankoopmakelaar.

Wat doet een aankoopmakelaar?

Een NVM-aankoopmakelaar kan je tijd, geld en zorgen besparen. Zo kan hij je helpen bij de zoektocht naar je droomhuis. Vervolgens kan hij je duidelijke informatie geven over de geschiedenis van het huis, eventuele gebreken en juridische voetangels en de bestemmingsplannen in de buurt.

 

Huis kopen in bevingsgebied

Staat het huis in het bevingsgebied van Groningen, dan kan de NVM-makelaar nog van extra waarde zijn. De makelaar beschikt namelijk over zowel de tools als de ervaring om een woningaankoop in dit gebied in goede banen te leiden.

De NVM-aankoopmakelaar kent alle belangrijke aspecten van waardeverlies als gevolg van aardbevingsschade. Ook heeft hij inzage in de schadehistorie van panden. Verder weet hij welke clausules belangrijk zijn voor koopcontracten. Bovendien is hij goed op de hoogte van alle subsidiemogelijkheden. Een prettige zekerheid.

 

 

 

Hulp nodig bij de aankoop of verkoop van een huis? Vind hier een makelaar die bij je past.

Meer blogs lezen?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?